ZO 21.1.2024 / 15u

Samen met De Meent presenteren we een literair getint double bill jazzconcert op een winterse zondagmiddag. Pianiste Eve Beuvens debuteerde in 2009 en speelde zich in de kijker met haar kwartet. Later legde ze zich toe op intimistische soloperformances. Uit haar eerste soloalbum Inner Geography (2021) blijkt een eigen visie op componeren en improviseren, wat ze graag doet in interactie met poëzie of dans.
Geluidskunstenaar Mariske Broeckmeyer en dichter Astrid Haerens vinden elkaar in hun gedeelde liefde voor experimentele muziek, improvisatie en jazz. Ze ontdekten raakvlakken in hun denken, in hun liefde voor kunst en literatuur waarin lichamelijkheid en vrouwelijkheid centraal staan. Met Oerhert, naar Haerens’ bejubelde bundel, tonen ze samen met celliste Jasmijn Lootens wat hen bindt in een cross-over tussen poëzie, spoken word, geluidskunst en muziek.