Programma

Guido Gezelle Gelezen

Met Zouzou Ben Chikha, Evgenia Brendes,  Chris Lomme

Inleiding: Geert Buelens

ZA 4.05 / 16 u

Guido Gezelle (Brugge, °1830-1899) overleed 125 jaar geleden. Gelegenheid om de onvergetelijke en vernieuwende poëzie van deze grootmeester te herontdekken via de stemmen van drie generaties acteurs. Want Gezelles poëzie is tijdloos, net als zijn inspiratiebronnen: natuur, ecologie, spiritualiteit, diversiteit. Kenner Geert Buelens maakt een selectie uit de poëzie, hij vertelt Guido Gezelles verhaal en duidt waarom we hem vandaag blijven lezen. Zouzou Ben Chikha, Evgenia Brendes en grande dame Chris Lomme lezen uit zijn werk. Voor de samenstelling van dit unieke programma slaan het Huis van Herman Teirlinck, het Streuvelshuis (zo 5.05) en het Gezellehuis (zo 26.05) de handen in elkaar.

Concert El Vuelo Del Deseo


ZO 24.3.2024 / 15u

Bij het begin van de lente laat DUO DESEO je al smachten naar de zwoele zomer. Het duo wordt geprezen om haar eigen originele en creatieve arrangementen van zuiderse componisten zoals De Falla, Albeniz, Granados en Piazzolla.

Met hun vuur en virtuositeit bezorgen celliste Ann Van Hecke en gitarist Maarten Vandenbemden je een onvergetelijke namiddag. Ga je mee op een muzikale reis die je meevoert van Andalusië naar Argentinië. Laat je op sleeptouw nemen langs warmbloedige taferelen, melancholische droombeelden, extatische feesten…Neem een kijkje in ons archief

Of trakteer jezelf op een moment van aandacht en verstilling met een van onze podcasts: prachtige stemmen van topacteurs brengen werk van grote meesters.