Een tentoonstelling rond een zeldzaam boek in het huis van Herman Teirlinck
4 september 2022 tot en met 8 januari 2023
Curator: Herman Maes

Het Huis van Herman Teirlinck en het Masereelfonds presenteren in samenwerking de Provincie Limburg een  tentoonstelling over de relatie tussen Frans Masereel en Herman Teirlinck, geconcretiseerd in een reeks nooit eerder getoonde werken en een bijzondere uitgave.

De internationaal gewaardeerde graficus, houtsnijder en kunstschilder Frans Masereel was geboeid door de theaterteksten van Herman Teirlinck. In 1940 schonk Masereel een bijzonder cadeau aan zijn vriend Teirlinck: een uniek luxueus boek, met kalfslederen kaft (in een speciaal ontworpen foedraal), waarin hij vijf van Teirlincks afzonderlijk uitgegeven theaterteksten samenbracht. Wat meer is: hij illustreerde dit gebundelde exemplaar met een veertigtal houtsneden, tekeningen en kleine schilderijen, een unieke gift voor zijn vriend.

Het geheel is zondermeer een uitzonderlijk kunstobject, onbekend en nooit eerder getoond. Het werd ons tijdelijk ter beschikking gesteld door kunstenaar Herman Maes, achterkleinzoon van Herman Teirlinck. Hij creëert, speciaal voor het huis van Herman Teirlinck, een tentoonstelling waarin dit zeldzame boek centraal staat, met afdrukken van de unieke houtsneden, tekeningen en schilderijtjes uit het boek. Tevens worden 8 nooit eerder getoonde schilderijen van Masereel getoond, dit zich bevinden in het Frans Masereel legaat van de Provincie Limburg.

Concreet:

 ‘Herman Teirlinck en Frans Masereel’ : een tentoonstelling van het huis van Herman Teirlinck en het Masereelfonds in samenwerking de Provincie Limburg. 

Van 4 september 2022 tot 8 januari 2023. Te bezoeken op weekend- en vakantiedagen tussen 11 en 17 uur. Niet op 24.12, 25.12, 31.12 en 01.01.