Wanneer: zaterdag 1 februari om 18 uur
Waar
: 18 uur Huis van Herman Teirlinck, Uwenberg 14, 1650 Beersel / 19:30 uur Restaurant 3 Fonteinen
Prijs: € 20
Tickets: Hier verkrijgbaar

In het Roemeens en Nederlands

Poëzie en gastronomie – twee kunstvormen die zowel lichaam als ziel beroeren. Om Europalia Roemenië af te sluiten nodigen dichter en chef-kok Mircea Dinescu en auteur Mira Feticu u uit in restaurant 3 Fonteinen voor een avond met poëzie, live muziek en heerlijk eten. Het souper wordt voorafgegaan door een literaire ontmoeting tussen beide in het Huis van Herman Teirlinck.

Mircea Dinescu, Roemeense dichter, is een reus. Vóór de revolutie werd zijn poëzie enkel in het buitenland gepubliceerd. In 1989 werd hij door een grote menigte in Boekarest bevrijd uit zijn huisarrest en triomfantelijk naar het nationale televisiegebouw gedragen. Daar kondigde hij aan zijn land en de wereld aan dat dictator Ceausescu was gevlucht. Sindsdien schreef hij voor een satirisch politiek tijdschrift, spotte hij met de geschiedenis in het gastronomisch tv-programma Politiek en Delicatessen, werd hij geitenboer en wijnbouwer van uitstekende wijnen, met een eigen restaurant in Boekarest.

Mira Feticu, Roemeens-Nederlands auteur, is al even uniek en te ontdekken waard. In Roemenië was ze radiomaker en journalist, en debuteerde ze met poëzie. De liefde bracht haar naar Nederland, waar ze inmiddels verschillende romans in het Nederlands heeft gepubliceerd. In 2015 verscheen Tascha. De roof uit de Kunsthal, in 2019 gevolgd door het aangrijpende Al mijn vaders en Picasso’s keerzijde, een beschouwing over schoonheid en valsheid, kunst en werkelijkheid. Mira Feticu interviewt, leest, en zingt Roemeense liederen!