Tijdgenoot van Herman Teirlinck

 

Wanneer: Zondag 16 juni om 17u
Waar: Huis van Herman Teirlinck, Uwenberg 14, 1650 Beersel
Prijs: Voorverkoop € 12 / Ter plaatse € 15
Tickets: Hier verkrijgbaar
Met: Bert Govaerts, Warre Borgmans

 

“Humor is verdriet dat op zijn kop staat.”

 

Programma: 

17u Biograaf Bert Govaerts spreekt over de verschillende gezichten van deze Heer uit Zichem.

18u Warre Borgmans leest een selectie uit Claes’ bijzonder geliefde verhalen.


Ernest Claes 
(1885-1968) kennen we als een verhalenverteller bij uitstek, de schrijver van geliefde volksboeken zoals het immens populaire De witte, dat tot tweemaal toe werd verfilmd. Zijn verhalen zijn gebaseerd op jeugd- en oorlogservaringen en gebeurtenissen in zijn geboortestreek Zichem. Behalve succesauteur was Claes ook soldaat, politiek militant, katholiek, journalist, dagboekschrijver, een complexe man getekend door twee wereldoorlogen en repressie, die zijn weg zocht in de woelige 20e eeuw.

Warre Borgmans (°1956) is een meesterverteller en een van Vlaanderens meest geliefde acteurs. Het grote publiek kent hem van televisie en film, zijn rollen in ondermeer Kulderzipken, Stille waters en Windkracht 10. Hij stond mee aan de wieg van Het Gezelschap van de Witte Kraai en De Tijd, waar hij in talloze voorstellingen speelde. Voor zijn hoofdrol in Rijkemanshuis in een regie van Ivo van Hove kreeg hij de Louis D’Or. Heel Vlaanderen, jong én oud, kent ongetwijfeld zijn fantastische vertelstem, die ook steevast weerklinkt in de bekroonde audioreeks Heerlijke Hoorspelen.

Laat je voorlezen op een zomerse namiddag in de woonkamer van Herman Teirlinck, met drankjes en taartjes uit de streek. Wees er snel bij, de plaatsen zijn beperkt!

Met dank aan het Ernest Claes Genootschap, de Orde van den Prince – afdelingen Halle en Beersel, Brouwerij 3 Fonteinen. Met steun van de Vlaamse Gemeenschap.