Wanneer: 25-26 augustus 2018
Waar: Huis van Herman Teirlinck
Prijs: Voorverkoop € 10  / Ter plaatse € 12 / met fietsroute €15
Ticketshttps://www.eventbrite.be/e/zomerland-tickets-48118947066 

 

 

 

 

 

Een zomers weekend lang lezen topauteurs en -acteurs uit eigen werk en dat van Teirlincks tijdgenoot Stijn Streuvels. In een mooi kader kan je Streuvels’ klassiekers herontdekken èn hedendaagse auteurs uit eigen werk horen lezen.

Zaterdag 25 augustus

18u
Fikry El Azzouzi
Auteur van columns, romans en theaterteksten. Winnaar van de Arkprijs van het Vrije Woord (die door Teirlinck werd opgericht). Met Malcolm X schreef hij theatergeschiedenis. Groot liefhebber van Stijn Streuvels’ werk.

Lize Spit
Auteur van de bestseller Het smelt, het debuut dat meer dan 200.000 lezers in de greep hield en nu heel Europa verovert. In Het Smelt keert de jonge Vlaamse vrouw Eva terug naar haar geboortedorp, 13 jaar nadat ze er een traumatische zomer beleefde.

19.30u
Gene Bervoets
Studeerde af aan de studio Herman Teirlinck, bekend van theater, film en televisie, onder meer van de serie Windkracht 10, de film SM-rechter, en van het culinair programma Gentse Waterzooi. Gepassioneerd door literatuur, die hij met zorg en liefde leest voor het publiek.

Hilde Van Mieghem
Studeerde af aan de studio Herman Teirlinck, en is een iconische film en televisie actrice. Ze debuteerde in de film Vrijdag van Hugo Claus; talloze grote rollen zijn gevolgd. Ze is ook auteur en regisseur, ondermeer van de verfilming van Tom Lanoyes Sprakeloos.


21u
Open lucht cinema: Mira
Een film uit 1971 van Fonds Rademakers, naar De teleurgang van den Waterhoek van Stijn Streuvels, scenario van Hugo Claus, met de jonge Jan Decleir en Willeke Van Ammelrooy

Zondag 26 augustus

11u start Herman Teirlinck fietsroute

26 km fietsen door Teirlincks landschap, langs het Kasteel van Beersel, het Provinciedomein van Huizingen en het Gravenhof in Dworp. Verzamelen om 11 uur aan zijn huis, waar u een picknick aangeboden wordt. Terug om 15 uur voor de start van het namiddagprogramma.

12u 
Cinema: De vlaschaard
Een film uit 1983 van Jan Gruyaert, gebaseerd op Streuvels’ beroemde roman uit 1907. Met Dora Van der Groen en Vic Moeremans (Gouden Kalf 1983) als beste acteur. Het boek was in 1942-1943 in Duitsland reeds verfilmd als Wenn die Sonne wieder scheint.

15 u
Biograaf Toon Breës
Heeft Streuvels jarenlang goed gekend en wijdde 20 jaar aan het schrijven van zijn biografie. Breës brengt ons een levendig beeld van de Meester van het Lijsternest.

16 u
Walter Van den Broeck
Een van onze belangrijkste levende auteurs. Vele van zijn succesvolle romans en theaterstukken werden bekroond en verfilmd. Hij schreef ondermeer Groenten uit Balen, Brief aan Boudewijn en Het beleg van Laken.  Streuvels’ werk is voor hem van groot belang. Hij vertelt ons waarom. Een bijzondere eer!

Sachli Gholamalizad
Actief in film, televisie en theater. Ze speelt in internationale films als Domino van Brian De Palma, en is in Vlaanderen bekend van Loslopend wild en De bunker. In de KVS maakt ze haar eigen, erg succesvolle theaterwerk.

Koen Peeters
Auteur van een rijk en veelbekroond oeuvre. Na zijn Grote Europese roman won hij met zijn meest recente boek De mensengenezer de ECI Literatuurprijs 2017. Daarin verwijst hij naar Stijn Streuvels. Peeters is in het bijzonder fan van diens Leven en dood in den Ast.

Doorlopend geuze, taart & andere drank en versnaperingen uit de regio