Wanneer: Zaterdag 16 en zondag 17 december
11.00 start open deur
15.00-16.00 ontmoeting met biograaf Stefan Van den Bossche
16.00-17.00 vertoning van de film Herman Teirlinck, 1953 / 51 min, van Belgische cineast Henri Storck
Waar: Huis van Herman Teirlinck, Uwenberg 14, 1650 Beersel
Gratis

We gooien de deuren van het huis van Herman Teirlinck open, nadat het enkele jaren gesloten bleef. Kom een kijkje nemen en een warme thee of wijn drinken bij het vuur, in de prachtige wintertuin en het karaktervolle huis van Herman Teirlinck.

Er werd lang naar uitgekeken, nu is ze er: de biografie van Herman Teirlinck! In het huis van de meester kunt u op zaterdag en zondag biograaf Stefan Van den Bossche honderduit horen vertellen over Herman Teirlinck als kind, adolescent, echtgenoot, vader, auteur, ongemeen boeiend en veelzijdig man. Hij was alomtegenwoordig, levenslustig, met een onblusbare dadendrang. Stefan Van den Bossche baande zich een decennium lang een weg door het eindeloze bronnenmateriaal en brengt speciaal voor ons een primeur, bij de verschijning van het boek.

Nadien vertonen we de unieke film van de Henri Storck over Herman Teirlinck.
 
De Standaard Boekhandel Lennik is present met een boekenstand.
 
Wees welkom, voor een gezellige en interessante namiddag tijdens de kortste dagen van het jaar