“Niets bestaat vòòr het spel

Wanneer: Dinsdag 05 december 2017 (20.00 – 21.30)
Waar: KVS / Top, Lakensestraat 146 1000 Brussel

Met : François Beukelaers, Lisaboa Houbrechts, Frank Vercruyssen, Jos Verbist, e.a.

Moderatoren: Assia Bert & Michael De Cock

Herman Teirlinck was een geboren Brusselaar en voelde zich nauw betrokken bij het reilen en zeilen van de KVS. In zijn klassiek geworden Dramatisch Peripatetikon bundelt hij zijn visies en beschouwingen over toneel en acteren. Teirlinck belijdt een rotsvast geloof in het theater als gemeenschapskunst, en stelt de acteur centraal. Het is dan ook niet toevallig dat we precies in de KVS, 50 jaar na het overlijden van de godfather van het Vlaamse theater, en bij de heruitgave van deze klassieker, zijn stellingen tegen het licht houden. Wat is de positie van de acteur vandaag? We vragen het aan François Beukelaers, die adembenemend kan vertellen over zijn samenwerkingen met Herman Teirlinck, Frank Vercruyssen (STAN), Lisaboa Houbrechts (Kuiperskaai), Jos Verbist (Theater Antigone) en aan een nieuwe generatie acteurs, verbonden aan de drama opleidingen van KASK (Gent), Conservatorium (Antwerpen) en Ritcs (Brussel).