Wanneer: Zaterdag 12 september 
Waar: Huis van Herman Teirlinck, Uwenberg 14, 1650 Beersel
Prijs: €12
Tickets: Hier verkrijgbaar
Met: Sam Bogaerts, Kristien De Proost en Oscar Van Rompay

Samen luisteren naar teksten die ons raken en doen nadenken: dit ‘samen’ hebben we de voorbije maanden erg gemist. Nu willen we u niet langer laten wachten. Tijdens een nazomerse namiddag, op een mooie plek in of rond de tuin van Teirlinck, lezen drie acteurs elk een verhaal van een tijdgenoot van Herman Teirlinck dat ons meevoert op een imaginaire reis.

Sam Bogaerts (°1948) is niet weg te denken uit het Nederlandstalige theaterlandschap. In 1980 zorgde hij samen met Lucas Vandervost, Luk Perceval, Warre Borgmans en Johan Van Assche voor een frisse wind met de oprichting van Het Gezelschap Van De Witte Kraai. In 1987 won hij de eerste Grote Theaterfestivalprijs. Hij was als regisseur verbonden aan het Zuidelijk Toneel Globe, Toneelgroep Amsterdam en NTGent. Als docent geeft hij reeds jarenlang met passie zijn kennis door aan verschillende toneelscholen waaronder de voormalige Studio Herman Teirlinck.  

Kristien De Proost is auteur, actrice en theatermaker. In 2000 studeerde ze als Master Toneel af aan de Studio Herman Teirlinck. Ze werkte met regisseurs als Luk Perceval, Josse De Pauw, Milo Rau, en speelde bij ondermeer bij Toneelhuis, KVS, Campo, Bronks, LOD en HetPaleis. Tot 2017 maakte ze deel uit van het Brusselse collectief Tristero. Ze maakte er ondermeer ‘Toestand’, haar eerste solocreatie, een zelfportret waarmee ze in 2013 geselecteerd werd voor Het TheaterFestival en internationaal doorbrak. Momenteel maakte werkt ze aan verschillende nieuwe voorstellingen. Ze speelt ook gastrollen in series en films als ‘Problemski Hotel’, ‘De twaalf’, ‘The Best of Dorien B’.

Oscar Van Rompay (°1983) studeerde af aan de Toneelopleiding Dora Van der Groen. Met het afstudeerproject Publikumbeschimpfung kreeg hij de Kemn-A-Ward als meest beloftevolle acteur op het International Theatre School Festival. Sindsdien is hij vast verbonden aan NTGent. Zijn debuut op het witte doek maakte hij in Win/win (2010) van Jaap van Heusden. Hij ontving er het Certificate of Outstanding Achievement voor op het filmfestival van New York. Hij schreef samen met Peter Verhelst de monoloog Africa, gebaseerd op zijn ervaring als manager van een bos- en biolandbouwbedrijf dat hij tien jaar geleden oprichtte in Kenia.

3 plekken in de natuur, 3 acteurs, 3 verhalen.