Tijdgenoot van Herman Teirlinck


Wanneer
: maandag 11 november om 17u
Waar: Huis van Herman Teirlinck, Uwenberg 14, 1650 Beersel
Prijs: Voorverkoop € 12 / Ter plaatse € 15
Tickets: Hier verkrijgbaar

 
 
 

Wim Opbrouck brengt eenmalig een bloemlezing van pareltjes uit het werk van legende Dylan Thomas.

 
“Do Not Go Gentle Into That Good Night…” 

 

Dylan Thomas (1914-1953) werd – mede door zijn vroege overlijden – een legende, beroemd vanwege zijn hoorspel ‘Under Milk Wood’. De vertaling ervan door Hugo Claus, pas 27 jaar oud, was net zo’n sensatie als het stuk zelf. Thomas was een briljant dichter en prozaschrijver, soms met surrealistische inslag, soms autobiografisch, gebaseerd op zijn Welshe jeugd en aankomst als jonge dichter in Londen op zoek naar een inkomen. Zijn werk ademt een verlangen naar jeugdige onschuld, een oog voor menselijke zwakheden en een ongeëvenaarde lyrische atmosfeer.

Wim Opbrouck voltooide zijn acteursopleiding aan Studio Herman Teirlinck. Hij is een veel gelauwerd Vlaams acteur, werkte bij Blauwe Maandagcompagnie, het Toneelhuis en NTGent, dat hij vijf jaar lang artistiek in goede banen leidde. Hij acteerde in films als Bowling Balls, Ventoux, Café Derby en Cobain (Gouden Kalf 2018). We kennen hem ook van het televisiescherm, uit reeksen als Windkracht 10, In de gloria, In Vlaamse velden of Salamander.

Wim Opbrouck is al jaren grote fan van Dylan Thomas. Voor het eerst en exclusief brengt hij een volledig programma gewijd aan zijn literaire held.

Een topacteur brengt een legendarische auteur tot leven….

Met medewerking van Orde van den Prince Halle en Beersel en Brouwerij 3 Fonteinen.

Facebook evenement: https://www.facebook.com/events/2648737961838096/
Ticket verkoop: https://www.eventbrite.be/e/wim-opbrouck-leest-dylan-thomas-tickets-74121022975