Programma

Het vernieuwde huis van Herman Teirlinck opent de deuren met een gevarieerde reeks ontmoetingen.

Feestelijke opening: Teirlinck & tijdgenoten revisited


ZATERDAG 13.11.21  /  16-19U

Jan Decleir, Jeroen Olyslaegers  & Herman Teirlinck
Chris Lomme, Delphine Lecompte & Karel Van de Woestijne
Josse De Pauw, Bart Meuleman  & Maurice Gilliams
Sachli Gholamalizad, Hans Depelchin & Stijn Streuvels

Vier acteurs lezen favoriete verhalen uit Teirlinck en zijn tijdgenoten. Vier auteurs laten zich door hun voorgangers inspireren. Tijdens de pauzes kunt u huis en tuin bezoeken, en stilstaan bij de objecten, affiches, boeken en meubels van Teirlinck. Première van de nieuwe film over Herman Teirlinck, in opdracht van het huis gerealiseerd door Guido De Bruyn.  

i.s.m.  KANTL, Letterenhuis, het Lijsternest

Tickets
€20 / €12 voor -26

 


Open deur: ten huize van Herman Teirlinck

ZONDAG 14.11.21 / 11-18U

Kom wat verwijlen in het huis en de tuin van Teirlinck, kijk vanop het schrijversterras of vanaf zijn bureau over de Zennevallei, snuister in foto’s en tussen objecten, kijk naar de gloednieuwe documentaire film die Guido De Bruyn in onze opdracht heeft gerealiseerd. Een poosje rust en verstilling in een herfstdecor.


Teirlinck Tijdgenoot : Lucas Vandervost leest Joseph Roth

DINSDAG 16.11.21 / 20u

Acteur Lucas Vandervost leest uit het werk van de literaire reus Joseph Roth (1894-1939). Een treurdicht voor de kosmopolitische, tolerante cultuur van het vooroorlogse Europa. Roth leefde in Wenen en Berlijn maar verliet Duitsland in 1933 voor Oostende, Amsterdam en Parijs. ‘De keizer van de nostalgie’, aldus J.M.Coetzee. Wie was Joseph Roth? Els Snick leidt in.

i.s.m. met PEN Vlaanderen en het Joseph Roth genootschap

Tickets
€15 / €7 voor -26


Open deur: ten huize van Herman Teirlinck

ZATERDAG 20 – ZONDAG 21.11.21 / 11-18U

Kom wat verwijlen in het huis en de tuin van Teirlinck, kijk vanop het schrijversterras of vanaf zijn bureau over de Zennevallei, snuister in foto’s en tussen objecten, kijk naar de gloednieuwe film over Teirlinck. Een poosje rust en verstilling in een herfstdecor.


Pianoconcert: Jos Van Immerseel


WOENSDAG 24.11.21 / 20U

De kwartvleugel van de grote componist Frederik Devreese (1929-2020) kreeg dank zij zijn echtgenote Annie Declerck een nieuwe bestemming: het huis van Herman Teirlinck. Eén jaar na zijn overlijden brengt zijn vriend Jos Van Immerseel het werk van Devreese en andere componisten weer tot leven. Een uniek moment.

Tickets
€15 / €8 voor -26


Nieuwe tijdgenoten : Peter Verhelst nodigt uit – Johan Tahon en Colin H. Van Eeckhout


ZATERDAG 27.11.21 / 17u-18.30U

Peter Verhelst krijgt carte blanche: hij nodigt kunstenaar Johan Tahon uit en muzikant Colin H. Van Eeckhout. U kunt ter plekke een beeld van Tahon tot stand zien komen terwijl Verhelst leest uit eigen werk, begeleid door muziek. We maken kennis met zijn ideeën over het belang van kunst en schoonheid in deze verontrustende wereld, en we eindigen op rituele wijze in de tuin bij een vuur, waar Tahons beeld in de vlammen wordt gedoopt.

Tickets
€15 / €7 voor -26


Bij mijn venster: een meerstemmige zondagnamiddag


ZONDAG 28.11.21 / 15-19u

Tijdens het pandemiejaar schreven tientallen mensen op ons verzoek een tekst bij hun venster: ze schreven neer wat ze zagen en dachten terwijl ze naar de wereld keken in die onwezenlijke tijd. Een namiddag lang laten we een selectie van de teksten bij Teirlincks venster weerklinken. We luisteren naar pareltjes van onvermoede talenten uit het hele land.

Tickets
€10 / €5 voor de tekstschrijvers van ‘Bij mijn venster’
Neem een kijkje in ons archief

Of trakteer jezelf op een moment van aandacht en verstilling met een van onze podcasts: prachtige stemmen van topacteurs brengen werk van grote meesters.