Word vriend des huizes

Een gemeenschap van vrienden

Niet minder dan 150 mensen op zes weken tijden werden in het najaar van 2017 vriend des huizes. Een cruciaal en ronduit hartverwarmend signaal van grote betrokkenheid, dat zich herhaalde tijdens het eerste werkingsjaar 2018.  Samen willen we de bijdrage van Herman Teirlinck aan een levendig intellectueel en cultureel klimaat in Vlaanderen op bevlogen wijze verderzetten.

Als vriend maakt u deel uit van een exclusief netwerk van cultuurliefhebbers en kunstenaars. We ontvangen u graag als eregast op onze activiteiten waar u via gesprekken, literatuur en cultuurbeleving kunt genieten van schoonheid, en belangrijke actuele uitdagingen in onze samenleving verder kunt verkennen.

Wij nodigen u hierbij uit om uw steun als vriend te vernieuwen. Ook willen we u vragen om 1 vriend aan te brengen: de beste garantie op een zinvolle en kwalitatieve uitbreiding van onze vriendengemeenschap.

Midden december houden we voor de derde keer een avond exclusief voor vrienden: een uitgelezen moment om elkaar te ontmoeten, een glas te drinken en kennis te maken met elkaar en al onze mooie plannen. Net als in 2017 en 2018 ontvangt u een nieuwe, speciaal voor de vrienden genummerde kleine en fijne publicatie. Een derde collectors item!

Praktisch

U wordt ‘Vriend van het huis van Herman Teirlinck 2019’ in één eenvoudige stap: U vult het inschrijvingsformulier in: http://www.huisvanhermanteirlinck.be/vrienden-2019

Kunstenaars die meewerkten aan het programma in 2018

Eugène Bervoets, Toon Breës, Sachli Cholamalizad, Fikry El Azzouzi, Stefan Hertmans, Tom Jansen, Elisabeth Leijnse, Chris Lomme, Hilde Van Mieghem, Erwin Mortier, Josse De Pauw, Koen Peeters, Annette Portegies, Dirk Roofthooft, Lize Spit, Peter Theunynck en Walter Van den Broeck.

Kunstenaars die meewerken aan het programma in 2019

Tom Van Bauwel, Warre Borgmans, Jos Borré, Luc Devoldere, Els Dottermans, Bert Govaerts, Rachida Lamrabet, Tom Lanoye, Wim Opbrouck, Luc Vandermaelen, Annelies Verbeke, Sien Volders,… 

 Oprichters

Sigrid Bousset en Hugo De Greef. Mede-oprichters: Eddy Deknopper, Johnny Maeschalck, David Van Reybrouck, Herman Van Rompuy, Saïda Sakali en Lieve Verplancke.

Contact: Sigrid Bousset – 0476.41.88.97.

Vrienden 2019

Elsie De Greef
Jonas Deryckere
Peter Moors
Kristien Vanhaverbeke
Fernand Vanhemelrijck
Frederik Van Remoortel
Herman en Geertrui Van Rompuy – Windels
Lieve Willems