Word vriend des huizes

Een gemeenschap van vrienden

Niet minder dan 150 mensen op zes weken tijden werden in het najaar van 2017 vriend des huizes. Een cruciaal en ronduit hartverwarmend signaal van grote betrokkenheid, dat zich herhaalde tijdens het najaar van 2018.  Ook in 2019 zetten we de bijdrage van Herman Teirlinck aan een levendig intellectueel en cultureel klimaat in Vlaanderen op bevlogen wijze verder.

Wij nodigen u hierbij uit om uw steun als vriend te vernieuwen. Ook willen we u vragen om 1 vriend aan te brengen: de beste garantie op een zinvolle en kwalitatieve uitbreiding van onze vriendengemeenschap.

Op 19 december houden we voor de derde keer een bijzondere avond voor vrienden: een uitgelezen moment om elkaar te ontmoeten, een glas te drinken, dit jaar in het gezelschap van NRC journaliste Margot Dijkgraaf en de Roemeense auteur Mircea Cărtărescu, één van Europa’s belangrijkste auteurs vandaag. Een exclusief aanbod in samenwerking met Europalia Roemenië. 

Net als in 2017 en 2018 ontvangt u een nieuwe, speciaal voor de vrienden genummerde kleine en fijne publicatie. Een derde collectors item!

Praktisch

U wordt ‘Vriend van het huis van Herman Teirlinck 2019’ in één eenvoudige stap: U vult het inschrijvingsformulier in: http://www.huisvanhermanteirlinck.be/vrienden-2019

Kunstenaars die meewerkten aan het programma in 2018

Eugène Bervoets, Toon Breës, Sachli Cholamalizad, Fikry El Azzouzi, Stefan Hertmans, Tom Jansen, Elisabeth Leijnse, Chris Lomme, Hilde Van Mieghem, Erwin Mortier, Josse De Pauw, Koen Peeters, Annette Portegies, Dirk Roofthooft, Lize Spit, Peter Theunynck en Walter Van den Broeck.

Kunstenaars die meewerken aan het programma in 2019

Tom Van Bauwel, Warre Borgmans, Jos Borré, Mircea Cartarescu, Luc Devoldere, Margot Dijkgraaf, Els Dottermans, Ianka Fleerackers, Bert Govaerts, Rachida Lamrabet, Tom Lanoye, Wim Opbrouck, Luc Vandermaelen, Annelies Verbeke, Sien Volders.   

Oprichters

Sigrid Bousset en Hugo De Greef. Mede-oprichters: Eddy Deknopper, Johnny Maeschalck, David Van Reybrouck, Herman Van Rompuy, Saïda Sakali en Lieve Verplancke.

Contact: Sigrid Bousset – 0476.41.88.97.

 

Vrienden 2019

Vic en Marie-Paule Anciaux-Quix
Daniël Buyle
Confituur Boekhandels
Karen De Becker
Bart Decoster
Elsie De Greef
Anne Teresa De Keersmaeker
Bart en Hilde De Moor-Devoghel
Rosette en René Demunter-Luyckx
Jonas Deryckere
Jef en Gema Dewit-Cogen
David en Els D’Hooghe-Van de Perre
Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience
André en Sylvia Gordts-Bollé
Filip en Geertrui Gosselé-Overloop
Yo en Chris Haeleydt-De Noose
Gustaaf Hertmans
Pauwel Hertmans
Stefan Hertmans
Jos en Herlinde Leyssens
Annemie Maes
De Meent
Koenraad en Bieke Moens – Paredis
Peter Moors
Marc Raport
Pjeroo Roobjee
Hilde Teuchies
Marleen en Herman Teugels – De Backer
Cécile Vanderstraeten
André Vandorpe
Filiep Van Grembergen
René Van Loon
Kristien Vanhaverbeke
Fernand Vanhemelrijck
Kris Vanhemelrijck
Frederik Van Remoortel
Herman en Geertrui Van Rompuy – Windels
Bie Van Vlierden
Vermeylenfonds
Lieve Verplancke
Lieve Willems
Françoise Wuilmart